Seget Donji

Seget Donji apró kis turistaparadicsom, mely napjainkra teljesen egybeépült Trogirral. Az óváros akár biciklivel, akár egy sétával is elérhető. Gyönyörű természeti adottságai, kedvező fekvése és gyönyörű strandjai miatt közkedvelt turista célpont. Segeet Donji 3000 lakosa leginkább az idegenforgalomból él.

A kisváros látnivalókban is bővelkedik. Sétánk során keressük fel a központban található középkori várat, mely négyszög alakú, és anno a török támadások ellen nyújtott védelmet. A környéken több, hasonló külsejű és célt szolgáló erődítmény is épült. Ilyenek a Seget kastel és a Marina kastel is. Érdemes még felkeresni az óvárosban elhelyezkedő Nagyboldogasszony templomot, mely a XVIII. században, barokk stílusban épült.

A Seget fölött elhelyezkedő Szent Illés templomot egy gyalogos ösvényen érhetjük el.

A kisváros infrastrukturálisan jól felszerelt, az üzletek, közértek mellett gyógyszertárat és orvosi rendelőt, fogászatot, bankokat, postát is találhatunk.

Seget Donji strandja közel 3 km hosszú. Partján minden megtalálható, ami egy felejthetetlen nyaraláshoz szükséges. Vízi sportok közül választhatunk – szörf, banánozás, búvárkodás és a parton is számtalan sportolási lehetőség áll rendelkezésre: tenisz, asztalitenisz, röplabda, foci, kézilabda, tollaslabda. Tengerpartja változó, részben homokos, részben aprókavicsos. A víz gyönyörű, áttetszően tiszta. Egy elkülönített részen nudista strand is megtalálható.

Az esti szórakozásra is van lehetőség, bárok és diszkók várják a szórakozni vágyó vendégeket.

Seget Donji kikötőjéből a környező Közép-Dalmát szigetvilágba naponta többször indulnak hajók. Akár kisebb – Drvenik és Solta – szigetet, akár nagyobbat – Brac és Hvar – választunk, garantáltan jól fogjuk érezni magunkat. A víz gyönyörű tiszta, a szigetek pedig további hangulatos, bájos városkákat tartogatnak számunkra.

A Seget kemping Seget Donji központi részén található, ahonnan minden látnivalót és szükséges hely könnyedén elérhető.