Trogir

 

Trogir Horvátország egyik legszebb, leghangulatosabb városa Trogir. Történelmi városközpontja az UNESCO világörökségének része.

Magyarországról kényelmesen – szinte végig autópályán utazva – megközelíthető. A letenyei határátkelőtől 490 km-re található a kisváros gyönyörű, mediterrán környezetben.Trogir  Déli fekvése miatt a szezon is hosszabbra nyúlik, a nyár száraz és meleg, de tavasztól őszig napos, kellemes időjárás a jellemző.

Trogir óvárosa egy kis szigeten fekszik, a szárazföld és Ciovo sziget között. Az óvárost várfal veszi körül, mely az idők során teljesen épen megmaradt. Ide autóval nem lehet behajtani. Utcái, hangulata ma is Trogir idézi középkori arculatát, számos nevezetességet találunk, ami miatt nagyon népszerű a turisták körében. Az épületeken a romantikus és a reneszánsz stílus jegyei is fellelhetők.

A sziget és a szárazföld között egy 20 méteres középkori Trogir kőhídon sétálhatunk, míg a Ciovo szigettel egy 110 méteres mozgóhíd köti össze, valamint 2018. nyarán átadták az új hidat is Trogir és Ciovo között.

Trogir és környéke rengeteg látnivalóval várja az utazókat, kis utcáin számtalan étterem, bár, fagyizó és bazár található. Minden korosztály megtalálja a számára kedvező szórakozást, hiszen a Trogir gyönyörű környezetben a tengerpart is csodás strandokat kínál. Jellemzően aprókavicsos, tiszta, átlátszó kék vízben fürdőzhetnek a nyaralók, számtalan vízi sportolási lehetőséggel /banánozás, fánk, surf, jet-ski/. A városban búvárközpont is működik, így a víz alatti világ is megcsodálható.

A környék számtalan kirándulási lehetőséget rejt. Hajóval a környező Közép-Dalmát szigetekre látogathatunk el, a szárazföldön pedig könnyen elérhető Omis, Split és a Krka-Nemzeti Park is.

Látogasson el Trogirba, gyönyörködjön az óváros hangulatában, kóstolja meg a hamisítatlan helyi ételkülönlegességeket, élvezze a Napsütést és a kristálytiszta tengert!

 

Trogir felejthetetlen nyaralást kínál, várjuk szeretettel 🙂